Τελετή Απονομής Βραβείων Μαθητικού Ποιητικού Διαγωνισμού του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου


Μια εκδήλωση γεμάτη λυρισμό, συναίσθημα, εικόνες και λέξεις για την πόλη μας, τη Θεσσαλονίκη, ήταν η τελετή απονομής των βραβείων του 1ου Μαθητικού Ποιητικού Διαγωνισμού για τα Γυμνάσια του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου με θέμα: «Η Θεσσαλονίκη», τον οποίο διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Δημοτικό Ιστορικό Αρχείο και το 1ο Γυμνάσιο Ευόσμου, με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων της απελευθέρωσης της πόλης από τον Οθωμανικό ζυγό.
H εκδήλωση ξεκίνησε με τη χορωδία του 1ου Γυμνασίου Ευόσμου που παρουσίασε τραγούδια μελοποιημένης ποίησης, υπό τη διεύθυνση της εκπαιδευτικού Σοφίας Ιορδανίδου. Στη συνέχεια, ο υπεύθυνος του Δημοτικού Ιστορικού Αρχείου κ. Κυριάκος Χατζηκυριακίδης παρουσίασε εύστοχα στιγμιότυπα της ιστορίας της Θεσσαλονίκης τα τελευταία 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της. Λίγο μετά ακολούθησε από την εκπαιδευτικό Παναγιώτα Βλάχου μια σύντομη παρουσίαση του έργου των πέντε λογοτεχνών (Άννυς Κουτροκόη, Σπύρου Λαζαρίδη, Ευτυχίας-Αλεξάνδρας Λουκίδου, Αλεξάνδρας Μπακονίκα και Γιάννη Τζανή), μελών της κριτικής επιτροπής και απαγγελία επιλεγμένων ποιημάτων τους από μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ευόσμου, με συνοδεία μουσικών οργάνων.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου-Κορδελιού, κ. Άρης Μπιτσώρης, απήγγειλε ποιήματά του και τέλος, ο κ. Γιάννης Τζανής, αφού ευχήθηκε ο διαγωνισμός αυτός να γίνει θεσμός, διάβασε το πρακτικό με το σκεπτικό της βράβευσης των μαθητών και ανακοίνωσε τα ονόματα των μαθητών που βραβεύτηκαν και διαβάστηκαν τα ποιήματά τους. Τα βραβεία συνοδεύτηκαν και από πολλά δώρα, όπως πίνακες, βιβλία, δωρεάν εισιτήρια για το Δημοτικό Κινηματογράφο, το Δημοτικό Γυμναστήριο και το Προϊστορικό Πάρκο.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Στάθης Λαφαζανίδης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας κ. Αβρόρα Σαββίδου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ευαγγελία Ψυχογυιού, Σχολικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές Σχολείων, Εκπαιδευτικοί, μαθητές και πλήθος κόσμου.

Οι μαθητές που απέσπασαν βραβεία και επαίνους είναι:

Α΄ Βραβείο: Καραγιώργου Δέσποινα - 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Κορδελιού για το ποίημα: «Η Θεσσαλονίκη μου»
Β΄ Βραβείο: Ιωακειμίδου Μάρθα – 1ο Γυμνάσιο Ευόσμου για το ποίημα: «Θεσσαλονίκη»
Γ΄ Βραβείο: Σπάρταλης Νικόλας - 3ο Γυμνάσιο Ελευθερίου-Κορδελιού για το ποίημα: «Θεσσαλονίκη»

1ος έπαινος Καραγιώργος Δημήτρης - 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Κορδελιού για το ποίημα: «Βόλτα στη Θεσσαλονίκη»
2ος έπαινος: Κασαγιάννη Ευαγγελία - 6ο Γυμνάσιο Ευόσμου για το ποίημα: «Αιώνια Πατρίδα»
3ος έπαινος: Γάτσου Μαρία - 3ο Γυμνάσιο Ευόσμου για το ποίημα: «Το φως διηγείται»
1η διάκριση: Παπαδοπούλου Ελένη - 1ο Γυμνάσιο Ευόσμου για το ποίημα: «Θεσσαλονίκη»
2η διάκριση: Καραγιάννη Σωτηρία - 1ο Γυμνάσιο Ευόσμου για το ποίημα: «Ποίημα Θεσσαλονίκης»
3η Διάκριση: Καπετάνιου Αλεξάνδρα -1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου-Κορδελιού για το ποίημα «Φτωχομάνα».