Λόγια Γυμνά - Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά

Η 2Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ "ΛΟΓΙΑ ΓΥΜΝΑ" ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ!
Οι εκδόσεις ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ της αλυσίδας πολιτισμού IANOS s.a. προχώρησαν στην δεύτερη έκδοση του επιτυχημένου βιβλίου της Σίσσυς Σιγιουλτζή-Ρουκά «Λόγια Γυμνά».


-Συγγραφέας: Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά
-Βιβλίο: «Λόγια Γυμνά»
-Εκδόσεις ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ - IANOS s.a. (www.ianos.gr)
-2Η έκδοση, Ιούνιος 2012
-1Η έκδοση, Νοέμβριος 2010
-ISBN: 978-960-99317-4-8
-Διαστάσεις: 14.5 x 21cm
-Σελίδες: 168
-Τιμή: 11,00
-Essays Prose – Diary
-Fiction - Narrative
-Target Group: FemaleMale >14+ years
-Το βιβλίο «ΛΟΓΙΑ ΓΥΜΝΑ» πωλείται σε όλα τα βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ και διατίθεται μέσω των πρακτορείων ΠΑΤΑΚΗΣ – ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα, καθώς και στο internet.
-Η 2η έκδοση περιλαμβάνει σχόλια έγκριτων δημοσιογράφων και φίλων αναγνωστών.

Το βιβλίο «Λόγια Γυμνά» είναι ένα σημαντικό ερμηνευτικό κλειδί για τη κατανόηση της γυναικείας ψυχοσύνθεσης. Είναι ένα λογοτεχνικό βιβλίο με παραληρηματική γραφή και δραματοποιημένο εσωτερικό μονόλογο. Περιλαμβάνει εξομολογήσεις παθιασμένων γυναικών, μοιραία συναισθήματα, τα οποία πηγάζουν μέσα από τη ζωή γενικότερα και το περιβάλλον των ανθρώπων που τα προκαλούν. Έρωτας, ηδονή, θλίψη, αγάπη, απέχθεια, πόθος, εγκατάλειψη, πάθος, φαντασίωση, όνειρο, πραγματικότητα, ζωή, θάνατος… Κεντρική πηγή έμπνευσης είναι ο άνδρας, συμπρωταγωνιστής μέσα στις διάφορες μορφές του έρωτα: άγουρος, ώριμος, συναισθηματικός, παράνομος, ακραίος, βίαιος, βάναυσος...πλάι σε μια γυναίκα φωτιά, άλλοτε ερωμένη, σύζυγο, μάνα, νόμιμη, παράνομη, παρθένα, κολασμένη, τιμωρό, αθώα διεστραμμένη…
Αποτελείται από τρία μέρη: 1. "Εξομολογήσεις Γυναικών στο Νεκρό Προσκεφάλι της Κάθε Κριστίν". Πρόκειται για αυτοτελή λογοτεχνικά κείμενα, εξομολογήσεις πάθους, εμμονών και πόθου διαφόρων επωνύμων γυναικών. 2. "Κραυγές Μυαλού, Διάλογος Ψυχής". Εδώ έχουμε λογοτεχνικά δοκίμια, έντονα συναισθηματικά φορτισμένες μαρτυρίες γένους θηλυκού. 3. "Παραλήρημα Καρδιάς", δηλαδή σύγχρονα, ελεύθερα ποιήματα, βιωματικές φωνές συναισθημάτων αγνώστων κοριτσιών. Ουσιαστικά θα λέγαμε ότι αυτό που στο πρώτο κεφάλαιο κορυφαία εκφράζεται σε ένα λογοτεχνικό κείμενο, σταθεροποιείται δυναμικά στο δεύτερο κεφάλαιο με τη μορφή δοκιμίου και γλυκά καταλαγιάζει στο τρίτο κεφάλαιο μέσα από την ποίηση.
Το άγρια τρυφερό βιβλίο "Λόγια Γυμνά", οι παθιασμένες Γυναίκες του και οι μοιραία γοητευτικοί Άνδρες του, ακραία και αποκαλυπτικά, συνθέτουν ένα πάζλ συναισθημάτων, ένα λεκτικό παιχνίδι αισθήσεων για αναγνώστες που μπορούν να δουν πίσω από τις λέξεις και να δώσουν ζωή στις εικόνες που πραγματικά ίσως συνέβησαν…

Λόγια γυμνά.

Μια απόδραση.
Ωμά, αισθησιακά.
Το κορμί χάνεται στο νου.
Η ψυχή κλυδωνίζεται στου πόθου τη δίνη.
Η σκέψη αιχμαλωτίζεται στην κάψα του σώματος.
Μέρη απόκρυφα ξεγυμνώνονται λυσσασμένα.
Μια γυναίκα. Παρθένα. Κολασμένη. Τιμωρός. Αθώα,
διεστραμμένη.
Η ροδαλή ηλικία των 15, άγουρη στα 18, βάφεται κόκκινη
στα 21, λάβα χύνεται στα 30.
Η αγωνία γίνεται βάσανο.
Ο ιδρώτας σβήνει κάθε ίχνος υπομονής.
Η σάρκα ξεσκίζεται.
Μια κραυγή.
Αχόρταγα συναισθήματα.
Αιώνιες αναμνήσεις.

Buy Online - Ηλεκτρονική Αγορά!