1ος Διεθνής Ποιητικός Διαγωνισμός Ομάδας Λόγου & Τέχνης Παγγαίου

Η Ομάδα Λόγου & Τέχνης Παγγαίου διοργανώνει υπό την Αιγίδα του Δήμου Παγγαίου και με τη στήριξη του Δήμου Αμφίπολης Διεθνή Ποιητικό Διαγωνισμό με θέμα:

"Έρως - Οίνος - Άμπελος"


Δικαίωμα συμμετοχής έχουν χωρίς περιορισμό Έλληνες και Αλλοδαποί που μπορούν να γράφουν στην Ελληνική γλώσσα.

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος με ένα ποίημα, που δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 40 στίχους, να είναι αδημοσίευτο και να μην έχει βραβευθεί σε άλλο διαγωνισμό.

Κάθε φάκελος (με ψευδώνυμο του αποστολέα) να περιλαμβάνει:

Α) 4 αντίγραφα του ποιήματος, που το καθένα θα πρέπει να υπογράφεται με το ίδιο ψευδώνυμο.

Β) εσώκλειστο φάκελο με τα πραγματικά στοιχεία (Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, Ταχ. Κώδικα, τηλέφωνο, E-Mail, τίτλο του ποιήματος και ψευδώνυμο), ο οποίος εξωτερικά θα φέρει μόνο ψευδώνυμο.

Όσοι θέλουν μπορούν να συμμετάσχουν και με δεύτερο ποίημα ίδιας θεματολογίας, που θα αναφέρεται όμως στην περιοχή Παγγαίου-Συμβόλου, γνωστή από την αρχαιότητα για την ποιότητα των κρασιών της (Βίβλινος οίνος), με πλούσια μυθολογική και ιστορική παράδοση (Ορφέας-Διονυσιακή Λατρεία). Αυτό το ποίημα (στον ίδιο φάκελο) να είναι επίσης σε 4 αντίγραφα με το ίδιο ψευδώνυμο και να φέρει την ένδειξη „Γιορτή Παγγαίου“

Τα έργα πρέπει να σταλούν με απλή επιστολή μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2012, στη διεύθυνση:

Ομάδα Λόγου & Τέχνης Παγγαίου
ΤΚ 64008 Ποδοχώρι Καβάλας

Θα απονεμηθούν τρία (3) Βραβεία, τρεις (3) Έπαινοι και τρεις (4) Τιμητικές διακρίσεις.
Θεσπίζεται και ένα (1) Βραβείο για το δεύτερο ποίημα, όπως αυτό αναφέρεται παραπάνω. Το βραβείο αυτό θα έχει χρηματικό έπαθλο 200 € και το αθλοθετεί ο Δήμος Παγγαίου.

Οι διακριθέντες θα ειδοποιηθούν έγκαιρα για την εκδήλωση απονομής των βραβείων που θα γίνει σε αίθουσα της περιοχή του Δήμου Παγγαίου.

Η κριτική επιτροπή θα ανακοινωθεί με την ανακοίνωση των διακριθέντων.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να ζητούν επιβεβαίωση παραλαβής του φακέλου τους που θα επιβεβαιώνεται μόνον με e-Mail. Περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις στο E-Mail: info@stixoi.eu Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Για την Ομάδα Λόγου & Τέχνης Παγγαίου

Πρόεδρος                                           Γραμματέας
Γιώργος Φιλίππου                               Κυριάκος Μπαλιόγλου