ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ - Κυριάκου Κυτούδη

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ΒΙΒΛΙΟΥ - Κυριάκου ΚυτούδηO Σύλλογος Διατήρησης και Προβολής της Παράδοσης της Ανατολικής Ρωμυλίας (Βόρειας Θράκης) Βόλου΄΄ παρουσιάζει την ποιητική συλλογή από τις εκδόσεις ΄΄Ιδεόγραμμα΄΄ του βραβευμένου ποιητή Κυριάκου Κυτούδη (1Ο Παγκόσμιο Βραβείο Ποίησης στην Ελληνική Ποίηση από την Διεθνή... Ένωση Τιμημένων Ποιητών UPLI) με τίτλο «Ουαλιά μι ουμούτ΄» (φωνή μ’ ελπίδα). Το έργο, μοναδικό στον κόσμο, είναι ποίηση στο ιδίωμα της Ανατολικής Ρωμυλίας και για πρώτη φορά από προφορικό που έως σήμερα είναι, υπάρχει πλέον και σε γραπτό λόγο και μάλιστα έμμετρο.
Η συλλογή αυτή, είναι μια επίπονη και επίμονη μακρόχρονη προσπάθεια η οποία εμπεριέχει επιστημονική έρευνα και λόγω των διαλεκτικών κειμένων και της ιδιαιτερότητας, του ότι ο τονισμός, είναι φωνητικός κατά συνέπεια, δεν τηρούνται οι κανόνες του μονοτονικού. Όπως λέει ο ποιητής, είναι ένα ευχαριστώ προς τους προγόνους, το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει καταλήγοντας, πως ότι και να κάνει, όσα βιβλία και να γράψει γι’ αυτούς, είναι τόσο μεγάλη η θυσία τους, που δεν θα ξεχρεώσει ποτέ.
Η συλλογή «Ουαλιά μι ουμούτ΄» είναι μία από τις επτά προσωπικές του ποιητικές συλλογές ανάμεσα σε: ποίηση σε όλες τις στιχουργικές μορφές, όλα τα ποιητικά μέτρα αρχαία και νέα, ποίηση σε νέες στιχουργικές μορφές και ποιητικά μέτρα και, ποίηση και ζωγραφική. Από τα μοναδικά έως τώρα έργα του, έχει λάβει από την Παγκόσμια Ακαδημία Τέχνης, Batchelor στην Ελληνική Λογοτεχνία και Ποίηση, Master στην Ποίηση και τέλος, η συλλογή «Ουαλιά μι ουμούτ΄», λόγω της μοναδικότητας της στον κόσμο, του ότι είναι σε γλωσσικό ιδίωμα και εμπεριέχει επιστημονική έρευνα του προσφέρει στην ποίηση, Doctorate.
Διδάσκει πλέον ποίηση στο τμήμα ποίησης του Πολυχώρου Τέχνης και είναι καθηγητής ποίησης της International Art Academy.
Ακόμη, με ποιήματα του μετέχει σε Παγκόσμια Ποιητική Ανθολογία Τιμημένων Ποιητών καθώς και σε αρκετές ακόμη συμμετοχικές ποιητικές εκδόσεις.
Η συλλογή «Ουαλιά μι ουμούτ΄» είναι χορηγία του συλλόγου Διατήρησης και Προβολής της Παράδοσης της Ανατολικής Ρωμυλίας (Βόρειας Θράκης) Βόλου.
Την επιμέλεια του βιβλίου, την έχει κάνει ο κ. Παύλος Αλμπανούδης, Διδάκτωρ Φιλολογίας, Γλωσσολόγος – Διαλεκτολόγος.

H εκδήλωση (παρουσίαση βιβλίου) θα γίνει στο:
Μεταξουργείο Ν. Ιωνίας Βόλου Σάββατο 28 Απριλίου 2012, ώρα: 19:30


* Την εκδήλωση συντονίζει ο κ. Αδάμος Μουζουρής, Πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Μαγνησίας.
* Το βιβλίο προλογίζουν οι κ.κ. Γεώργιος Μεριστούδης, Πρόεδρος της ΠΟΣΑΡ, Παύλος Αλμπανούδης.
* Ποιήματα θα απαγγείλουν η κα Μαρία Χαϊντούτη, ηθοποιός και ο κ. Βασίλειος Νιζάμης, δικηγόρος.
* Συμμετέχει παραδοσιακή ορχήστρα με τραγούδια της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Αρωγοί της εκδήλωσης είναι οι φορείς:

* Σύλλογος Θρακών Μαγνησίας
* Ένωση Κυπρίων Μαγνησίας 
* Ένωση Ποντίων Μαγνησίας
* Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Βόλου «Το Εγγλεζονήσι»
* Κέντρο Μελέτης Βοιβηϊδας (ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ)